Leuke vraag van Quincy over karpervissen.

Ik kreeg een vraag binnen van Quincy over karper vissen. Die vond ik zo leuk dat ik die op de website heb laten zetten. En komend voorjaar gaan we een filmpje maken over vissen op karper met de dobber (die dobber heet een pen of karperpen) Dit was de vraag:

Hey Viskid, weet jij misschien iets over penvissen op karper? Ik vang namelijk alleen maar brasem. Heb je wat tips voor mij?

Dit  was het antwoord:

Hoi Quincy,

Ik vang met karperen ook wel eens brasems maar dat is toch ook een mooie vis?

Ik vis het liefst met de pen op karper maar dan in de lente en zomer. Je kunt de karper dan zoeken omdat je ze met warm weer kunt zien zwemmen. Wanneer je ze ziet maak je in de buurt een klein voerplekje met mais of zo.  Je kunt ook met een grote boilie vissen. Daar heb je wel een speciaal onderlijntje voor nodig, die kan je ook onder de karperdobber monteren. Dat wil ook wel eens helpen om karper te vangen!
In de herfst en winter is het moeilijker om karper te vangen. De karper is in de winter niet zo actief en daarom zie je ze niet zwemmen. Ze zitten dan dieper in het water. Daarom heb ik gisteren met mais op de bodem gevist, gewoon met vast lood en een onderlijntje zoals hieronder. De karper pakt het aas van de bodem en haakt zichzelf door het zware loodje.
Het onderlijntje kan je kant en klaar kopen. Heel makkelijk. Onder de haak zie je een lusje waar je de mais op kunt schuiven. De mais kan je er met een speciale naald (boilienaald) op zetten, hieronder zie de stapjes.
Dan zet je de mais even vast met een speciaal stoppertje die je in een rekje kunt kopen. Deze heten boiliestoppertjes en als je die er niet op zet vliegt je aas er zo weer af met ingooien.
Het lijkt wel heel wat, wat je allemaal nodig hebt, maar het kost niet veel zakgeld hoor.
De mais heb ik als laatste nog met appelstroop besmeurd als extra lokker. Het was heel koud en ik heb drie keer beet gehad!
Stuur je een foto op als je er een hebt? Succes!

One thought on “Leuke vraag van Quincy over karpervissen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 − sixteen =